Nye sunde vaner kræver energi

Det kræver energi, at få succes med at gøre nye sunde vaner til en del af din hverdag. Starter man en ny sund livsstil på et slattent fundament, så er projektet dømt til at mislykkes. Derfor kan det også være en god ide, at lave delmål og gå systematisk til værks. Således at der hele tiden fokuseres på at ”tanke op”, inden man går hele vejen. Husk især at prioritere din nattesøvn, i denne proces. Det vigtigste er, at de initiativer du sætter i værk, kaster noget god energi tilbage. Erfaringen viser, at de, som vælger den mindre men kontinuerlige fremgang frem for store, enkeltstående og dramatiske omlægninger, når længere på sigt.

Din energi – dit ansvar

Løsningen er næsten altid energi og vi har som mennesker evnen til at skrue op og ned for denne kapacitet. Vi kan ikke forvente at energi og overskud bare vælter ned i skødet på os. Derfor bør tanker om mål, forandring og nye vaner, handle meget mere om psykisk og fysisk energi. Hvad nytter det at træffe livsændrende beslutninger, hvis der ikke er strøm på batterierne? Uden energi kommer vi til at skuffe os selv og bliver den værst tænkelige udgave af os selv.

Du er en energi generator

Jeg hører ofte folk sige: det har jeg ikke energi til eller jeg ooorker det ikke – når de taler om sund livsstil og nye vaner. MEN… faktisk er det sådan, at du i mange tilfælde får energi, af at bruge energi. Tænk bare på hvordan du har det efter f.eks. en løbetur. Personligt føler jeg, at min krop er fyldt med fysisk energi og min hjerne fyldt med mental energi, fordi jeg er stolt og tilfreds med egen formåen. Investeringen kommer altså tilbage… med renters rente!

Tænk langsigtet

Hemmeligheden bag en succesfuld vaneændring er energi og tålmodighed. Vedkender du dig effekten af tid og energi, er du kommet langt i forhold til at opnå det ønskede resultat. Vaner er kraftfulde. De skaber vores identitet og intet er mere kraftfuldt, end hvordan vi definerer os selv.

Sund investering

Det vigtigste kan investere i er os selv, vores sunde vaner og den krop vi skal leve i livet ud. For hvad er et stort økonomisk afkast værd, hvis kroppen hænger i laser eller man ikke har energi til at gøre det, man drømmer om? For mig giver det bare så meget mening at studere og prioritere emnet energi, da det er omdrejningspunktet i mit liv. Jeg ved at energi er hemmeligheden bag rigtig mange af mine magiske øjeblikke, og ikke mindst de vaneændringer jeg har foretaget mig gennem de sidste 18 år.

Hvad end det er ressourcer til træning, madlavning eller følelsesmæssige forandringer, er svaret altid energi. Husk at det ikke er noget vi bare har. Energi er noget vi skaber, opbygger og værner om.