Energi er grundlaget for alt

Jeg er dybt fascineret af energi som ultimativ ressource, og fysisk og mental energi optager mig ubeskriveligt meget.

Min fokus på energi startede som 16-årig mekaniker lærling. Min Yamaha 4gear knallert blev tunet og optimeret, så den var den hurtigste i byen. Interessen udviklede sig efterfølgende til biler, inden jeg som 23-årig begyndte at skrue på min egen mentale og fysiske formåen.

Grundlag for alt

Vi har brug for energi til at tænke gode tanker, være kreative, sociale og ikke mindst nærværende med det vi foretager os. Derfor bør tanker om mål, forandring og udvikling, handle meget mere om energi og mental motorkraft. Hvad er der ved at drømme stort, sætte livsændrende målsætninger, hvis der ikke er strøm på batterierne?

Dit ansvar

Løsningen er næsten altid energi og vi har evnen til at skrue op og ned for denne kapacitet. Mange har bevidst eller ubevidst taget deres energiniveau for gode varer, og det er blevet ’det nye normal’. Men energi ikke er noget, der kommer af sig selv. Det er noget vi opbygger og skal værne om gennem alle de valg vi træffer i løbet af ugen, året og livet. Især små daglige beslutninger har afgørende effekt over tid. 

Sundhed = Energi

Min definition af sundhed er energi. En træt krop bliver hurtigt en syg krop. Derfor plejer jeg også at sige, at det første tegn på sygdom er træthed. Jeg er af den opfattelse, at alt der bidrager med energi til vores liv, både fysisk og mentalt, er sundhedsfremmede. Omvendt er alt hvad der stjæler energi potentielt sygdomsfremmende. Går du rundt og føler dig konstant træt, så ændr på det, der ikke fungerer. Uanset om det er den mad du spiser, den søvn du ikke får, de mennesker du omgiver dig med eller andet.

Energi-sluger

Du ved godt, hvor du skal tage fat. Især hvis du tænker dig rigtig godt om. Stil dig selv disse spørgsmål: Hvad er det der stjæler min energi? Er det nogen? Er det noget? Er det min måde at anskue ting, mennesker og livet på? Nogle gange er det eneste, der skal ændres, de ’briller vi kigger ud af’. Andre gange er det praktiske ting som f.eks. passe sengetiden, drikke nok vand, spise flere planter mv.

Bryd den onde spiral 

Vores oplevelse af energi, påvirker i den grad vores mentale overskud og humør. Befinder du dig et sted, hvor dit humør eller oplevelse af energi er helt i bund, så start med at fokusere på den fysiske kapacitet. Søvn, bevægelse, vand og godt med livskraft fra planteriget. Må jeg foreslå friskpressede grønne juicer, smoothies og mit kosttilskud ’Greens’ og ’Energy – by High on Life’? Den praktiske og fysiske del, kan være lige præcis det, der bryder den onde spiral. Primært fordi det ikke kun virker på lange bane, men også nu og her. Giv det ti dage og du er kommet rigtig langt.

Verdens bedste investering

Som mennesker har vi to knapper at skrue på, når vi føler os mentalt og fysisk udfordret. Kapacitet og mængden af krav vi stiller til os selv. I nogle situationer kan det være klogt at skrue lidt ned for det sidste. Invester i din mentale og fysiske energi, så du føler dig frisk, udhvilet og mentalt ovenpå, når du træffer beslutninger. For det at kunne sige et klart og tydeligt ja eller nej, kan meget vel være en af de vigtigste handlinger i dit liv.

Husk at energi ikke er noget vi har – det er noget vi skaber!