Udfordringerne ved det moderne liv

Vi lever i en tid, hvor ting går hurtigt. Vi er produktive som bare pokker. Krav og forventninger er enorme – ikke mindst dem, vi har til os selv. Hånden på hjertet, så kan jeg virkelig godt forstå de travle småbørnsforældre, som kan føle sig overvældet ved tanken om, at skulle integrere en daglig friskpresset juice, efter de har været på arbejde, lagt strømper sammen og serveret aftensmad.

Husk det vigtigste

Desværre er det alt for ofte de vigtige ting, der smutter i svinget. Tid og nærvær med børnene, motion og ikke mindst egenomsorg, i form af ro, afslapning og restitution. For slet ikke at tale om alle de øvrige sundhedsfremmende tiltag, som faktisk er dem, der bidrager med god energi i morgen, overmorgen og på den lange bane.

To knapper

Stress og følelsen af at være overvældet, er en reaktion på, at vores kapacitet ikke harmonere med mængden af krav, vi stiller til os selv. I mange situationer kan det være klogt at beslutte sig for at skrue lidt ned for det sidste. Men vi har også altid et valg, i forhold til at skrue på den første knap. Den der giver os god energi nu og i fremtiden. Og her kan det være særlig gavnligt med en vis portion selvdisciplin, da min erfaring ellers er, at livet simpelthen spiser en. Vi bliver kørt over, overhalet indenom eller ender i nødsporet.

Gør det rigtige

Mange har bevidst eller ubevidst taget deres kapacitet for gode varer. Men vi må huske, at energi og kapacitet ikke bare er noget vi har. Det er noget vi opbygger og skal værne om. Desværre træffer mange mennesker beslutninger på baggrund af lyst og mavefornemmelser. Men du skal ikke forvente at føle dig topmotiveretefter en hård dag på job, mens fjernsynet kører i baggrunden. Det kommer ikke til at ske. Mit gæt er, at det mærkes helt rigtigt at kollapse i sofaen, spise en pose chips og gå lidt for sent i seng.

Motivation er ikke alfa og omega

Hvis man udelukkende sætter sin lid til motivationen, er man næsten altid sikker på at fejle. Motivation kommer og går, og holder sjældent evigt. Man bør i stedet lægge følelser og ’mavefornemmelser’ på hylden, til fordel for disciplin og rationelle beslutninger. Selvdisciplin defineres ved at undgå en umiddelbar tilfredsstillelse til fordel for noget større og bedre på længere sigt. Det er bestemt en evne, man kan træne. Når først du har fået succes med strategien et par gange, så bliver det markant lettere fremover.

Bryd den onde spiral 

Selvfølgelig vil der altid være brandslukning. Men vi må ikke glemme, at vi også selv har et ansvar. Befinder du dig et sted, hvor dit humør eller oplevelse af energi er helt i bund, så start med at fokusere på den fysiske kapacitet. Søvn, bevægelse, vand og godt med livskraft fra planteriget. Må jeg foreslå mine potente kosttilskud GREENS og ENERGY, der blot skal røres op i vand? Den praktiske og fysiske del, kan være lige præcis det, der bryder den onde spiral. Primært fordi det ikke kun virker på lange bane men også nu og her. Giv det ti dage og du er kommet rigtig langt.